RU UA EN

Вхід в систему

Забули пароль? Реєстрація

  
Главная :: Блог :: Продам :: Нафтовий насос-гойдалка

Нафтовий насос-гойдалка

04.06.2012
Переглянуто: 8720
Категорія: Продам

Технології промисловості, виробництва, видобутку енергоресурсів розвиваються і удосконалюються безперервно. Нафта, газ і вода стали сировиною першої необхідності та масового попиту. На нашій планеті, в залежності від території ринкових відносин, формується попит і ціна на види сировини. Більшість ринків світу споживають нафту і газ, але існують інші ринки, які за воду платять більше вартості ціни на бензин. Ціна на сировину формується в першу чергу від витрат при видобутку і попиту споживачів. Значення у формуванні ціни при видобутку нафти, газу або води займає обсяг енергетичних витрат. Дані витрати збільшують ціну.

До прикладу, в деяких арабських країнах літр води коштує тридцять центів, а літр бензину - десять центів. Виходить, що у них витрати в процесах видобутку води більше, ніж у процесах видобутку нафти.

В Україні розроблена установка «гатунку» (Глибинний Тросовий Насос-Качалка). Дана розробка значно знижує витрати електроенергії при піднятті рідин з великих глибин. Габарити установки в десятки разів менше і легше, ніж класичні. При цьому продуктивність «гатунку» ідентична класичним насос гойдалка.

Установка «гатунку» призначена для глибини 2 кілометри, вага її близько 800 кілограм, витрачає 5 кіловат електричної енергії в годину, піднімає на добу 10 тонн нафти, газового конденсату або води. Класичний насос-качалка для глибини 2 кілометри важить понад 20 тонн, витрачає від 70 до 100 кіловат електричної енергії в годину, піднімає на добу 10 тонн нафти, газового конденсату або води.

«Гатунку» установка призначена для підняття рідин з великих глибин - до 10 кілометрів. Пятікіловатний електричний двигун в установці «гатунку» дозволяє використовувати вітряний генератор потужністю до 10 кіловат. Така можливість також значно знижує енергетичні витрати під час видобутку сировини. У «гатунку» установці використовуються стандартні труби «НКТ». Установка «гатунку» ефективна при вузьких горизонтах залягання вуглеводів від 1м, так як висота насоса 1м і це дозволяє застосовувати установку в виснажених свердловинах.

«Гатунку» установка малих габаритів і невеликої ваги, дані показники спрощують її транспортування та обслуговування. Для виробництва установок «гатунку» досить оснастити цех, з певним устаткуванням.

До даного моменту на винахід отримані авторські права української реєстрації «гатунку», сформовані креслення і по ним виготовлений промисловий зразок насоса на 30%. Для завершення робіт і запуску в експлуатацію промислового зразка насоса-гойдалки «гатунку» необхідно від 3 до 6 місяців. Співавтори продадуть винахід зацікавленій стороні на взаємовигідних умовах.

Контакт для зацікавлених сторін: psychonomycom@gmail.com

Співавтор: Самолюк Василь Леонідович.

 



Коментарі

Коментарів немає.



Додавання коментаря

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail:
Текст коментаря: *

 * - поля обов'язкові до заповнення.

Рекомендовано


Популярно


Партнери