RU UA EN

Вхід в систему

Забули пароль? Реєстрація

  
Главная :: Блог :: Наука Психономія :: Стихії Зодіаку і темпераменти психології

Стихії Зодіаку і темпераменти психології

04.01.2012
Переглянуто: 65008

У культурах віросповідань знаходиться початок сучасної науки психології. Років триста тому в існуючих країнах релігії займалися освітніми процесами, і психологія тоді була, але мала іншу назву, свою термінологію та інші цілі.

Вчений світ перебудувався в своїх орієнтирах і сьогодні ієрархії жерців і священиків перейменувалися в професорів і академіків. Сьогодні сучасні вчені фундаментально грунтуються на пріоритет матерій, і після - на взаємодію їх між собою. Як існуюча матерія, так і психологія володіють безпосередніми законами, які перетинаються в стихіях природи навколишнього середовища, які людство окультурювати тисячоліттями.

Астрологія одна з древніх наук, яка збереглася до наших часів. У даній науці значна частина знань втрачена, але і при неповному змісті астрологія являє собою вагоме джерело інформації про природному психологічному устрої людини і суспільства.

Вагома ймовірність того, що астрологія являє собою основу існуючої науки психології. Як астрологія, так і психологія володіє структурної інформацією зі стандартів, систематизирующих психологічні властивості і здібності поведінки людини. Астрологічний мова викладу мало ясний і зрозумілий сучасній людині, так як суспільство розвивається у своїй термінології і стандартизації. Сьогодні астрологію замінила наука психологія, в якій збережено або замінені деякі принципи і закони з астрології. Темпераменти психології вважаються вродженими властивостями в характерах людей. У психології темперамент людини визначають тестовим обчисленням, а в астрології - по номіналах його часу народження. Темперамент психології присвоюється людині стихією сузір'я Зодіаку. Як стихії Зодіаку, так і темпераменти психології взаємодоповнюють один одного і пояснюють одні й ті ж вроджені властивості психологічної активності людини. На основі даного визначення ми проведемо паралелі між стихіями Зодіаку і темпераментами психології.

Чотири стихії Зодіаку і чотири темпераменти психології шикуються в природну ієрархію по вертикальному напрямку. Природа нашої Землі являє собою будова об'єднань чотирьох стихій Зодіаку, яке ми порівняємо з двох поверховим будинком.

Фундаментом в Зодіаку є стихія Землі, яка складається з трьох сузір'їв Зодіаку: Козерога, Діви і Тельця. У людей даних сузір'їв вроджений темперамент меланхоліка, який проявляється в їх методах поведінки і взаємовідносини в суспільстві.

Меланхолік. Даний індивідуум легкоуразливими, нерішучий, часто проявляє підвищену вимогливість до себе і до інших. За підтримки суспільства, меланхолік здатний досягати високих показників у творчій роботі. Він захоплений своїм емоційним настроєм або своєї удаваністю. З причин невдач у нього знижується реакція до повної загальмованості і непрацездатності. Меланхолік не демонструє свою волю або свою особисту ініціативу веління. Йому доводиться виконувати веління вольових настанов, освітлень або тисків інших індивідуумів. Люди меланхолійного складу характеру формують відносини з людьми, в яких взаємодіючі підштовхують їх до виконання узгоджених завдань. Таким способом вони вбирають вольову ініціативу взаємодіючих людей, при цьому здатні виглядати з боку на багато вольовими, ніж навколишні люди. Меланхолік принциповий у подробицях.


Першим поверхом в Зодіаку є стихія Води, яка складається з трьох сузір'їв Зодіаку: Рак, Риби і Скорпіон. У людей даних сузір'їв вроджений темперамент флегматика, який проявляється в їх методах поведінки і взаємовідносини в суспільстві.

Флегматик. Даний індивідуум поступово перемикається в вольових взаємодіях. У нього невеликий потенціал вольових сил, тому при зіткненні з більш вольовими особистостями, через певний час поступається. Флегматика можна порівняти з резервуаром води, який швидко не закипає або швидко не замерзає. Люди флегматичного темпераменту всякі події пропускають через детальну логіку свого мислення та уяви. Через це можуть здаватися з боку взаємодіючих людей особистостями, повільно вникати в поточні події обставин. Таке відбувається тоді, коли вони стикаються з новою інформацією або подіями. У освоєної інформації флегматики здатні миттєво реагувати в подіях обставин і у відносинах з людьми. Флегматик логічний у подробицях.

Другим поверхом в Зодіаку є стихія Вогню, яка складається з трьох сузір'їв Зодіаку: Овна, Стрільця й Лева. У людей даних сузір'їв вроджений темперамент холерика, який проявляється в їх методах поведінки і взаємовідносини в суспільстві.

Холерик. Прагне у всьому і скрізь повелівати, робити те, що подобається або хочеться. Відповідно, холерик схильний емоційно вибухати в суспільстві, пригнічуючи цим волю інших. Люди холеричного темпераменту намагаються дуже швидко виконувати свої завдання, бажання і можливості, при цьому входячи в фанатичне стан. У них особлива здатність порушувати у собі вольовий потенціал, за допомогою якого вони самореалізовуватися. Холерики схили домагатися в житті багато чого з допомогою своєї сили волі і тиску нею на конкуруючих і взаємодіючих людей. Холеричний темперамент в характері людини виявляється миттєвої запальністю і реакцією гніву або ініціативи. Людина з темпераментом холерика схильний практично у всьому застосовувати рясні, вольові зусилля. Холерик, вловивши мета, при всякій нагоді намагається її досягти, просуваючись крізь суспільство, як через тунель, що веде до його мети. Холерик принциповий узагальнено.

Дахом в Зодіаку є стихія Повітря, яка складається з трьох сузір'їв Зодіаку: Терезів, Близнюків і Водолія. У людей даних сузір'їв вроджений темперамент сангвініка, який проявляється в їх методах поведінки і взаємовідносини в суспільстві.

Сангвінік. Йому доводиться весь час розраховувати свій вольовий потенціал, щоб не втратити ні грама зі своїх вольових сил. Він глобально все прораховує і взаємопов'язувати, тому всякі ресурси йому дороги, незалежно великі вони або маленькі. Сангвінік обачливо вольовий, він здатний при необхідності і вигоді вести себе як холерик або Меланхолік, також як і Флегматик. Сангвінік здатний підстроїтися під атмосферу порядків середовища самореалізації. Без вигоди даними людям складно зрушити з місця, вони всяке своє зусилля схили примножувати. Для Сангвініків важлива швидкість їхнього розуміння, в силу якої вони намагаються не відволікатися подробицями почуттів. Тому людина темпераменту Сангвініка здатний ігнорувати свої і чужі почуття, перебудовуючи відносини в прагматичну площину логіки спілкування. Сангвінік логічний узагальнено.

Темпераменти психології являють собою інформацію вроджених властивостей характеру індивідуумів людей, які присвоюються тестуванням, а в Зодіаку - стихією сузір'я.

У сучасній психології стихії відображені в чотири темпераменти, які розкривають інформацію про психологічному устрої людини, його загального психологічного настрою.

Стихійність проблискує в людині, як тваринний інстинкт, проявляючись певним темпераментом у психології. Людині необхідно окультурювати свій стихійний потенціал, а після можна освоювати нові джерела.

Автор: Самолюк Василь Леонідоовіч. 



Коментарі

16.06.2013 19:31
Вика

Прикольно, проспект ребята=-O много совпадений!!!
31.07.2013 23:59
Britney Spears)

А ведь действительно многое сходится) И не только про льва, я сама лев:) Читала про всех, кого вспоминала, совпадение минимум на 70%) Вообщем, мне понравилось) Развернуто, открыто, легко и понятно!)
03.09.2014 09:52
Цефей

Я обнаружил, что в следствии кармы человека может может быть неправильно интерпретирован темперамент. Если карма отрицательная, то она запрещает проявляться человеку некоторым образам. В этом случае определение темперамента и стихии духа может пойти неправильно. Следует сначала определить есть ли влияние кармы на соответствующее поведение.
23.05.2017 18:43
John Ikot

I am a psychology Major, a Scorpio and definitely Melancholy!. So I am a bit confused with the categorization of scorpio under phlegmatic here.


Додавання коментаря

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail:
Текст коментаря: *

 * - поля обов'язкові до заповнення.

Рекомендовано


Популярно


Партнери