RU UA EN

Вхід в систему

Забули пароль? Реєстрація

  
Главная :: Блог :: Продам :: Соколівська люлька

Соколівська люлька

15.10.2013
Переглянуто: 10183
Категорія: Продам

Соколівська люлькаСоколівська люлькаСоколівська люлька автор фото Луговий Павло Сергіьович 

Соколівська люлькаСоколівська люлькаСоколівська люлькаСоколівська люлькаСоколивська люлькаСоколівська люлькаСоколівська люлькаСоколівська люлькаСоколівська люлькаСоколівська люлька автор фото Луговий Павло СергіьовичСоколівська люлькаСоколівська люлькаСоколівська люлька автор фото Луговий Павло Сергіьович

 Соколівська люлька



Трубка названа на честь українського міста Соколи , яке з 1795 перейменований Катериною II до Вознесенська.

Більше двох ста років тому місто Соколи було столицею бузьких козаків. Існує інформація народних переказів українців, які проживають в долинах і на пагорбах біля річок Південний Буг та Мертвовод про те , що традиції і культура бузьких козаків безперервно існують більше дев'яти ста років.

Звертаючи нашу увагу в глибини історії України , ми дізнаємося про те , що у запорізьких козаків , були особливі вояки , відомі як характерники , в сучасному світі їх можна назвати спецназом. У бузьких козаків також були особливі вояки , яких називали « Соколи ».

Птах - сокіл розвиває швидкість до 410 кілометрів на годину , тобто володіє найвищою швидкістю серед живих організмів на нашій планеті. Тому в українському та в російській етносі ми іноді зустрічаємо порівняння могутніх особистостей з « соколами ясними » або « Соколики ».

У минулому практично у кожного козака була люлька - « Люлька » , як обов'язковий інвентар або медичний інструмент. До правління Петра I курильні трубки козаків використовувалися як медичний інструмент , їх наповнювали лікарськими травами і курили. Сьогодні даний процес називається інгаляцією .

Козаки , минулого курячи лікарські трави за допомогою трубок , насичували свій організм поживними речовинами на іонному рівні. Цільові речовини з фіто препаратів оперативним способом потрапляли через дихальні органи прямо в кров. Тому більшість курильних трубок ( колисок ) козаків -характерників і козаків - соколів виготовлялися з глини та каміння для того , щоб зберігати чистоту лікарських трав від деревних смол і їх ефірів.

З часів Петра I в Україну було завезено тютюн , який витиснув з використання місцевим населенням лікарські трави , а керамічні трубки замінилися дерев'яними. Культура курильних трав втрачена українцями. Мінімальні крупиці про фіто препаратах давніх українців сьогодні ми можемо знайти серед ведичних медичних матеріалів .

« Соколівська люлька » створена на основі козацьких технологій характерників і соколів. У даній розробці закладені загальні основи культури древніх курильних трубок українців і передові технології сучасної України . У трубці використовуються закони пневматичної динаміки перепадів тиску повітряних сумішей , повітряних вихорів , сепарування диму , активні властивості дорогоцінних металів з ??групи платинових , які притягують до своєї поверхні вуглекислий газ , а також теплопоглотітельние властивості високопробного золота.

Чаша трубки і загубник зроблені з індійського каменя « Bedassar Green » , в чаші у внутрішній частині застосована деревина з плодової гілки сливи Медової білої , що виросла в причорноморських садах України . Поверхня сливи Медової білої покрита жароамортізаторамі - тонкими пластинами з паладієвих сплаву . В силу такого пристосування дерев'яна частина тютюнової камери не вигорає , а тонізуючі властивості випаровування Смольний ефірів сливи Медової білої збережені. Мундштук зроблений зі скла , нержавіючої харчової сталі , двоокису титану , срібного припою , паладієвих сплаву і золота. Паладій і золото сепарують , охолоджують і очищають газо- димну суміш , температура якої на виході з загубника приблизно дорівнює 38 градусам за Цельсієм. Загубник представлений у двох варіантах , один з індійського каменя « Bedassar Green » , а другий з африканського дерева Бакаут . Конусная форма загубника знижує перепади потоку диму , оберігаючи користувача від формування крапельок смол на виході з загубника . Велика частина смол і вологи залишається в мундштуці , цей процес можна спостерігати через скляну частину мундштука в процесі використання трубки.

Нові технологічні розробки , закладені в трубці , ефективно впливають на процес куріння , а саме на смакові якості обробленого тютюнового диму. Під час затягування користувач не обпікає гортань гарячим димом , при цьому відчуваючи теплоту диму і регулюючи поглинається обсяг вдиху . Смакові аромати тютюнового диму користувач відчуває на видиху поверхнею неба і всією поверхнею язика . Такий ефект обробки тютюнового диму значно знижує частоту куріння користувача і якість насолоди ароматними тютюном . Мундштук знімний , його передня частина володіє отвором , призначеним для з'єднання з цибухом чаші , рівним діаметру 8 мм. Це передбачено для того , щоб через мундштук , при бажанні користувача , можна було курити сигарети восьмиміліметрову діаметру.

Шкатулка виготовлена ??з чотирьох видів дерева , а саме: з Сосни , що виросла на причорноморських піщаних грунтах України ; Смереки , що виросла на гірських грунтах Карпат; Сірої Вільхи , що виросла на заболочених грунтах центральної України ; бакаут , що виріс на грунтах африканського материка. Також використані матеріали білої , коричневої і чорної шкіри , виробленої в Європі , індійського каменя « Bedassar Green » , харчової нержавіючої сталі , заліза , латуні , неодимові магніти.

Шкатулка оснащена ліфтовим підйомним механізмом. При відкритті верхньої кришки шкатулки , ліфт підіймає трубку з дна шкатулки на поверхню , а при закритті ліфт занурює трубку на дно шкатулки , в безпечний амортизаційний кокон.

У скриньці є сім аксесуарів , призначених для обслуговування трубки. Три аксесуара знаходяться на верхньому рівні поруч з трубкою. Перший призначений для приготування тютюну - « Ніж» , другий - « Ложка » для завантаження його у тютюнову камеру і третій - « Кочерга » для помішування палаючого тютюну в процесі куріння . Три аксесуара знаходяться на нижньому рівні шкатулки в шухляди , з них два призначені для чищення та миття мундштука . Перший - « Голка » на неї з задньої сторони насаджується паладієвий фільтр , другий - « Пензлик » , якій чиститься і миється фільтр і мундштук , поряд з ними перебувати третій аксесуар - запасний мундштук з загубником з бакаут .

Шкатулка обладнана ароматизуючим пристосуванням . З правого боку шкатулки вставляється « ароматизує сигара » , яку передбачено наповнювати високоякісними сортами кави. Кава перебиває димні запахи і формує приємний фонічно запах при відкритті кришки шкатулки .

Перша версія « Соколовської трубки» виготовлена ??в Україні в місті Миколаїв .

Креслення і назва трубки захищені авторським правом « Соколівська люлька » в 2011 році.



sokolivskalyulka@gmail.com



Коментарі

17.06.2015 18:59
Влад

хочу такую же, где можно купить?


Додавання коментаря

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail:
Текст коментаря: *

 * - поля обов'язкові до заповнення.

Рекомендовано


Популярно


Партнери