RU UA EN

Вхід в систему

Забули пароль? Реєстрація

  
Главная :: Блог :: УКРАЇНСЬКА СВІТОВА ІНФОРМАЦІЙНА МЕРЕЖА (УСІМ) :: «Українська Взаємодопомога» Всеукраїнська громадська організація

«Українська Взаємодопомога» Всеукраїнська громадська організація

14.07.2014
Переглянуто: 1413

КОНЦЕПЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ ВГО «Українська взаємодопомога»

Всеукраїнська громадська організація «Українська Взаємодопомога» створена на установчій конференції у Києві 17 листопада  2003року, має місцеві відділення у 24 областях та АР Крим.

Головною метою діяльності організації є захист інтересів громадян України, які перебувають за кордоном, громадське сприяння   усуненню причин масової трудової міграції українців за кордон і створення передумов і механізмів їх повернення на Батьківщину.Організація займається захистом цивільних, професійних, соціальних, економічних прав і забезпеченням національно-  культурних, інформаційних та інших спільних інтересів громадян України, які тимчасово перебувають за кордоном на      заробітках, і їх сімей в Україні.

Протягом періоду свого функціонування ВГО «Українська Взаємодопомога» проводить важливу громадську роботу, спрямовану на соціально-правовий захист, на пробудження громадянської активності і консолідації українських громадян за кордоном; налагоджує і розвиває дієві відносини з українцями четвертої хвилі міграції та еміграції; вивчає соціальні прагнення громадян України, які перебувають за кордоном на заробітках або намагаються туди виїхати; вивчає проблеми, з якими стикаються українці четвертої хвилі еміграції, і шукає шляхи їх рішення; підтримує громадські ініціативи українських громадян за кордоном, сприяє формуванню у середовищі нової української еміграції мережі професійних, профспілкових, культурно-інформаційних, освітніх, дитячо-молодіжних, спортивних, благодійних та інших організацій; поширює серед українських трудових мігрантів інформацію про Україну, зокрема про регіони їх походження, і в Україні - про їхнє становище в країнах перебування, сприяє дотриманню прав людини, консолідації і збереженню цілісності українського суспільства.

ВГО «Українська Взаємодопомога» організувала проведення І Всесвітнього (установчого) з'їзду представників новітньої міграційно-еміграційної хвилі з України (18-19 серпня 2006) і стала базовою структурою створення Міжнародної громадської організації українців «Четверта Хвиля», покликаної об'єднувати й координувати діяльність численних українських товариств і громадських організацій новітньої міграційно-еміграційної хвилі.

ВГО «Українська Взаємодопомога» систематично проводить круглі столи, семінари, конференції з проблематики української освіти та культури за кордоном, врегулювання і зменшення новітнього міграційно-еміграційного потоку з Україною.

У 2008 році ВГО «Українська Взаємодопомога» спільно з МГОУ «Четверта Хвиля» розпочала широкомасштабний Міжнародний культурно-громадський проект - Естафета культур європейських народів "Серце Європи». Проект «Серце Європи» спрямований на консолідацію українських творчих сил за кордоном, в основному в європейських країнах, для спільної мети - духовно-культурного, соціально-економічного розвитку України. Разом з тим передбачається співробітництво на паритетних засадах з громадськими та державними організаціями країн перебування українців і з товариствами національних меншин в Україні. Ця громадська ініціатива сприяє політиці Української держави щодо активного залучення українських закордонних громад до процесу створення нації, держави та консолідації українського суспільства. У 2008 року у рамках широкого культурно-громадського проекту відбувся Міжнародний пленер українських художників та фотохудожників із закордону "Серце Європи», присвячений Міжнародному Дню захисту дітей. Пленер проводився з 1 по 10 червня у с. Вишка і навколишніх селах Великоберезнянського району Закарпатської області, де сходяться кордони України, Словаччини та Польщі.

На підставі культурних заходів ВГО «Українська Взаємодопомога» та МГОУ «Четверта Хвиля» ініціювали створення у столиці України Галереї сучасного українського мистецтва у світі (Галерея СУІВМ). Необхідність такої галереї саме на часі - в ній повинні бути зібрані розсіяні по світу твори українських художників, переважно молодих і перспективних талантів, які осідають у приватних колекціях за кордоном і назавжди втрачаються для України.

ВГО «Українська Взаємодопомога» займається також поверненням в українське культурне середовище імен видатних людей України. Ці ініціативи спрямовані на підняття престижу української культури і науки і на відновлення духовно-інтелектуального потенціалу українського суспільства.

ВГО «Українська Взаємодопомога» та МГОУ «Четверта Хвиля» ініціювали запровадження Стратегії злагодженого розвитку України, Стратегії співпраці України з українцями за кордоном, Комплексної соціально-економічної Державної програми «Повернення на Батьківщину українських трудових мігрантів», які забезпечать оновлення і розвиток генетичного, духовно- інтелектуального, фізичного, репродуктивного, творчо-наукового, економічного потенціалу українського суспільства і спонукають Українську державу до захисту своїх громадян по всьому світу і до ліквідації у країні соціально-економічних причин масової трудової міграції українців.

                                                           Рада ВГО «Українська Взаємодопомога».

 



Коментарі

Коментарів немає.



Додавання коментаря

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail:
Текст коментаря: *

 * - поля обов'язкові до заповнення.

Рекомендовано


Популярно


Партнери