RU UA EN

Вхід в систему

Забули пароль? Реєстрація

  
Главная :: Блог :: Новини :: Сім’я

Сім’я

30.04.2011
Переглянуто: 8331
Категорія: Новини

Сім’я.

Від початку існування людського життя існують узи родини! Якості сімейних відносин за весь час свого існування змінювалися і змінюються сьогодні. Основою сімейних відносин служить, переважно, мета продовження життя, тобто розвиток і розмноження. Про сімейні стосунки з глибин історій минулого нам відомо багато відомостей про перевагу у деякі періоди жіночих позицій, а в інші періоди чоловічих позицій. Сьогодні сімейні відносини вирівнялися у рівноправне поле, на якому обидві позиції роблять рішення необхідні для розвитку подальших відносин. Тому зараз для сім'ї та її розвитку важливо поле її знаходження, територія країни. Це пов'язано з тим, що політика країни може супроводжувати розвиток сімейних відносин, або посилювати їх. У національно самостійних країнах політика супроводжує розвиток сімейних відносин. Це проявляється у законах країни і необхідних соціальних, матеріальних засобах. В інтернаціональних країнах політика не сприяє розвитку сімейних відносин, через різницю культур і цінностей у характерах громадян такої країни. Також процеси народжуваності в інтернаціональних країнах не є основним джерелом приросту населення. Демографічні кризи минають такі країни, контрольованим дозуванням припливів емігрантів.

Особливу важливість у сімейних відносинах займає особистий розвиток кожної половини сім'ї, а це - розуміння правил, принципів і законів сімейних відносин. Розуміння цінності сімейних відносин закладається батьками або суспільством, яке виховує у людині стандарти та якості сімейних відносин. Сформована особистість має індивідуальні цілі щодо сімейних відносин. Цілі, які ставлять собі половини родини, численні і різноманітні. Але якість поточних відносин завжди залежать від обох сторін. Сьогодні люди, найчастіше, одружуються і виходять заміж з метою виховати «під себе» другу половину і досягти цього виходить дуже рідко. Так як з іншого боку є така ж мета. Особливо важливим при формуванні сім'ї є порядок взаємного доповнення одне одним, а в подальшому - процеси самовиховання у сформованому союзі. Будь-яка половина сім'ї без іншої половини недосконала. Союз двох являє собою вступний крок на шлях розвитку союзників. Дипломатія сімейних відносин тримається на бажаннях бути разом з обох сторін і при не бажанні будь-якої сторони, сімейних відносин не буде. Тому сім'я будується на союзі двостороннього доповнення, а не на конкуренції між собою. У сім'ї люди сплітаються взаємною увагою, це проявляється різною участю у житті один одного і від цього залежить міцність сімейного союзу! Спілкування збагачує пару розумінням один одного. У сімейних відносинах не можна щось доводити, у сімейних відносинах можливо тільки чимось поділитися, підносячи тільки у формі пропозиції. Від початку сімейних відносин зникає поняття самостійні, незалежні позиції, воно перемикається у статус союзних визначенням «Ми!». Переваги половин сім'ї дипломатично зливаються в одне ціле союзу двох. Відповідальність чоловіка природно спрямована на зовнішні відносини сім'ї, а відповідальність дружини - на сімейні стосунки. Чоловік - політик і підприємець, дружина-хранитель об'єднаних благ.

Сімейні відносини можуть будуватися на натхнення від перспективи спільних відносин, на насолоді від фізичних відчуттів і спілкуванні половин, на враженнях з минулих подій, які об'єднують двох пошуком у теперішньому часі минулих або схожих вражень. Також можуть ґрунтуватися на продовження життя, тобто народження дітей і турботу про них. Багато пар тримаються разом тільки через існування спільної дитини, цим виявляють свою відповідальність перед новонародженою особистістю. Діти - це нові люди, в яких перетинаються сили двох, формуючи третю силу індивідуальних позицій.

Людина все своє життя готується до сімейних відносин. Здатність подбати про себе починається з народження, а здатність подбати про близьких або бажаних людях приходить з дорослішанням! Роки за плечима зовні дорослих людей можуть приховувати їх поточну юність, яка проявляється турботою тільки про себе. Люди здатні рано подорослішати, також здатні подорослішати пізно, а можуть взагалі ніколи не подорослішати! Доросла людина здатний піклуватися про іншу людину або людей і це робить, не порушуючи свій рівень поточного розвитку. Готовність до сімейних відносин сходиться з двох сторін і у різному віці, з різними цілями у половин складової сім'ї. Багато чого може змінюватися у членів сім'ї у процесах їх відносин. У всякому періоді відносин і подій в сім'ї необхідно все відбудовуватися по порядку визначення «Ми!» І з позицій будь-якої половини. Сім'я народжується з моменту зобов'язання про взаємну приналежность половин один одному.

Автор: Самолюк Василь Леонідович



Коментарі

Коментарів немає.



Додавання коментаря

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail:
Текст коментаря: *

 * - поля обов'язкові до заповнення.

Рекомендовано


Популярно


Партнери