RU UA EN

Вхід в систему

Забули пароль? Реєстрація

  
Главная :: Блог :: Наука Психономія :: Взаємовідносини індивідуума з обставинами і людьми

Взаємовідносини індивідуума з обставинами і людьми

21.01.2012
Переглянуто: 7497

Кожна людина знаходиться в індивідуальних умовах навколишнього середовища, в яких йому слажівается взаємодіяти з людьми і реагувати на їх ставлення до нього. Про те, що існують закони в навколишньому середовищі відомо людині, і те, що в одних і тих же обставин у однієї людини слажіваются одні відносини, а в іншої людини інші також нам відомо. Справа в тому, що у кожної людини існують свої індивідуальні закони відносин з навколишнім середовищем, їх можна назвати стратегічними. Закони відносин людини з обставинами називаються його індивідуальною стратегією самореалізації. На кожну людину в одних і тих же обставин оточуючі люди реагують індивідуально, розкриваючи йому своєрідні можливості, які залежать від його стратегічного рівня.
Стратегічний рівень присвоюється людині його роком народження. Багатьом з нас відомо, що в природі Сонячної системи існує дванадцятирічний цикл підвищення і зниження Сонячної активності. Сонячна активність в момент народження людини проявляє певні впливи на хімічні і фізичні реакції його організму, які з дорослішанням людини проявляються в психологічному поведінці і відносинах з навколишнім середовищем і суспільством. Стратегічний рівень відносин людини в обставинах пояснює принципи ставлення оточуючих людей до людини.

На основі індивідуальної стратегії людини ми можемо спостерігати те, що якщо людина змінює своє місце проживання і суспільство відносин, при цьому навіть в нових умовах і обставинах оточуючі люди схильні ставитися до нього з певним настроєм, відповідним його стратегічного рівня. Стратегічні закони володіють своїми реалізаційними механізмами, які ми можемо розглянути за допомогою загальних пояснень автоматичної бази даних «Сканер індивіда».

Людина сприймає своїм світоглядом іншої людини як об'єкт обставин! Ми у своєму світогляді запам'ятовуємо людей за допомогою прив'язування до них нерухомих об'єктів з обставин навколишнього середовища, в моменти відносин з ними. Будь певний індивідуум, про який ми згадуємо, пов'язаний з інформацією картинок, відкладених в наших думках, які прив'язані до нерухомих об'єктів обставин того місця, де слажівалісь з ним стосунки. Люди сприймають своїм світоглядом інших людей як зовнішній об'єкт, який можна порівнювати з образом зростаючого дерева.

У культурі Християнства Ісус Христос образно порівнював людину з деревом, що приносить плоди або не приносить. Він пророкував, що в судний день будуть винищені дерева, що не приносять плоди.

Образно порівнюючи людину з зростаючим деревом, ми віднесемо його корінь до історії його досвіду відносин в обставинах. Образний корінь досвіду людської діяльності містить сюжетну інформацію тактичних характеристик, які здатні працювати на користь поточної його діяльності або на шкоду. Ми, працюючи в обставинах, здатні створювати різні відносини, які в подальшому здатні приносити нам користь вже без нашої участи або навпаки минулі відносини можуть виробляти нам збитків без нашої присутності. Такі події в житті людини ми можемо віднести до властивостей кореня образного дерева його життя. Стовбур образного дерева життєвих дій людини характеризує властивості поточних взаємовідносин з ним, які відбуваються в дану мить часу. Гілки образного дерева людського життя характеризують плани майбутніх напрямків його самореалізації.

Людина багато чого розуміє, теоретично допускаючи у своїй уяві негативні розвитку поточних взаємодій в обставинах. Також він розуміє, теоретично допускаючи у своїй уяві позитивний розвиток поточних взаємодій в обставинах. Дані розуміння людини ми можемо віднести до гілок його образного дерева. Теорії людини вірні ті, які підтверджуються поточними фактами, виявленими в обставинах.

Властивості взаємин. Люди, з якими ми ведемо взаємини з різних причин, знаходяться в певних територіальних умовах, які можна порівнювати з площинами і рівнями суспільної діяльності. Обставини взаємодіючих людей наповнюють нашу пам'ять інформацією їх діяльності по мірі нашого взаємини з ними. Ми наповнюємо свою пам'ять інформацією багатьох об'єктів, пов'язаних з людьми та причинами наших з ними взаємин. Люди, з якими ми співпрацюємо, також запам'ятовують нас у своїй уяві в образі дерева, об'єктивно пов'язуючи з різною інформацією наших обставин.

Стратегічна зв'язок людського досвіду відносин у суспільстві з сьогоденням. Те, що запам'ятав індивідуум про нас з останніх взаємин, залишається його розумінням і знанням до наступної нашої зустрічі. Інтервали у взаєминах з людьми слажіваются у кожної людини. Люди, з якими ми співпрацюємо, набувають різний досвід у відносинах з нами, також як і ми. У подальшому взаємодіючі люди з інтервалами часу відображають наше попереднє настрій, який ми виявляли раніше у взаєминах.

Всяка середу самореалізації людини є стратегічним полем, на якому переважно впливають певні закони взаємин. Існує дванадцять природних стратегічних полів самореалізації людини, в умовах яких перебуває кожен індивідуум. Стратегічне поле і його закони розкривають нам механізми відносин оточуючих людей до певного людині. Ми можемо собі уявити різні відносини людини у товариствах його оточення, які насичені людьми простих взаємин або складних. При цьому ми можемо розглянути різні умови відносин людини в обставинах у вигляді ієрархії його можливостей для самореалізації. Слажівается так, що наші умови самореалізації являють собою певний стратегічний рівень, який є одним з дванадцяти.

Послідовність стратегічних рівнів розподіляється по вертикалі. Знизу знаходиться перший рівень стратегічного поля самореалізації людей, а в самому верху - дванадцятий рівень. Кожен рівень формує закономірності на основах, в яких взаємодіють навколишні люди з певною людиною. Кожен з нас володіє певним оточенням людей і їх певним ставленням до нас. Оточуючі нас люди і їх ставлення до нас залежить від нашого стратегічного рівня, який формує поле нашої самореалізації та закономірності реагування оточуючих людей на нашу поведінку.

Рік народження людини присвоює йому стратегічний рівень його природних відносин у суспільстві. Людина здатна розвивати свої умови відносин в обставинах, свідомо ознайомившись з природним ставленням оточуючих людей до нього. Для того що б людина могла розглянути закони свого стратегічного рівня взаємовідносин у суспільстві, створена автоматична база даних «Сканер індивіда». У ній дана тема пояснюється третьою частиною, яка називається «Рівні умов обставин». Ознайомтеся з законами, принципами та механізмами відносин до вас оточуючих і взаємодіючих людей!

Автор: Самолюк Василь Леонідович. 



Коментарі

Коментарів немає.



Додавання коментаря

Ваше ім'я: *
Ваш e-mail:
Текст коментаря: *

 * - поля обов'язкові до заповнення.

Рекомендовано


Популярно


Партнери